Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Να μας το πει ότι άλλαξε ο ‘ιδιοκτήτης’

Ένα από τα δημοσιογραφικά βίτσια είναι και να διαβάζεις στην παραλία την εισήγηση του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο. Η τεχνολογία εξάλλου έχει βοηθήσει έτσι ώστε να μην χάνουμε ούτε στις διακοπές μας κανένα από τα κωμικά επεισόδια της πολιτικής σκηνής. Και βέβαια, όταν είσαι σε μια παραλία ,πρέπει πλέον να είσαι και ιδιαίτερα προσεκτικός μην εμφανιστεί κανένας πρωθυπουργός με το κανό του στην περιοχή.
Η εισήγηση λοιπόν του Γιώργου Παπανδρέου μου θύμισε έντονα κάτι παιδικές εκθέσεις που γράφαμε μικροί για το έντυπο του σχολείου, νομίζω λεγόταν τα χελιδόνια. Τα περισσότερα λοιπόν κείμενα των παιδικών μας χρόνων είχαν να κάνουν με το τεράστιο θέμα ‘πως πέρασα το Σαββατοκύριακο’ και συνήθως κατέληγαν με το ‘την Κυριακή φάγαμε όλοι μαζί στης γιαγιάς’, ή αν δεν είχες γιαγιά, σε τρέχανε στα βουνά, οπότε οι εκθέσεις ξεκινούσαν με το ‘την Κυριακή με πήρε η μαμά και ο μπαμπάς και πήγαμε στην Πάρνηθα να δούμε το δάσος’. Κάπως έτσι και ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε καλοκαιριάτικα τους υπουργούς να τους πει πως πέρασε στο ταξίδι του στο Ισραήλ, μιας και το δάσος στην Πάρνηθα το έκαψε η δεξιά. ‘Παίξαμε, πήγαμε βόλτα στα μουσεία, φορέσαμε κάτι καπέλα, πήγαμε και στην εκκλησία και ο μπαμπάς μου είπε πως θα έρθουν πολλοί Ισραηλινοί τουρίστες στην Ελλάδα’. Μια μεγάλη παιδική χαρά. Το κωμικό βέβαια στην υπόθεση είναι πως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέπτεται αυτές τις ημέρες την Ελλάδα, κάλεσε , η μάλλον απαίτησε από τους υπουργούς του, να πάνε διακοπές. Την ώρα δηλαδή που η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, την ώρα που στο κάτω-κάτω χιλιάδες συμπολίτες μας δεν έχουν μία να πάνε διακοπές, το αφεντικό το κλείνει το μαγαζί, βάζοντας και ταμπέλα ‘επιστροφή τον Σεπτέμβριο’. Εκτός και αν ψάχνει για παρέα να πάει κανα ταξιδάκι στην Πάτμο, και θέλει να πάρει μαζί και τον Λοβέρδο, στο αίτημα αυτό δεν υπάρχει καμία λογική.
Οι υπουργοί της Κυβέρνησης θα πάνε διακοπές και θα αναλάβουν το μαγαζί τα τυπάκια της τρόικας, οι φον φούφουτοι του Πάγκαλου. Και φυσικά, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν, αλλά μήπως θα έπρεπε επιτέλους ο Πρωθυπουργός να μας ανακοινώσει πως το μαγαζί άλλαξε διεύθυνση και η χώρα ιδιοκτήτη; Που ξέρει … Μπορεί και να τον ευχαριστήσουμε κιόλας….
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ δημοσιογράφος.
Πηγή http://pentapostagma.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: