Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Τι πράγμα είναι η Θεοσοφική Εταιρεία ..Οπαδός της Πανθρησκείας..;;

Tα πήρα απο την σελίδα τους.
Η Θεοσοφική Εταιρεία είναι μια παγκόσμια οργάνωση που ιδρύθηκε το 1875 από την Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ και τον Χένρυ Σ. Όλκοττ.

Σήμερα είναι παρούσα σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Ο πρώτος Θεοσοφικός Ελληνικός κλάδος ήταν γνωστός ως Ιόνειος και ιδρύθηκε στη Κέρκυρα το 1877.
Η Θεοσοφική Εταιρεία στην Ελλάδα είναι ένας από τους παλαιότερους κλάδους της μητέρας Εταιρείας."Θεοσοφία είναι η Θεία Σοφία, η παγκόσμια πνευματική κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας - το παρελθόν, παρόν και μέλλον."
Η Θεοσοφική Εταιρεία αποτελείται από μέλη οποιασδήποτε θρησκευτικής πίστης, φιλοσοφίας, ή επιστημονικής γραμμής. Ο βασικός στόχος της εταιρείας είναι να προωθήσει τους σκοπούς της, με αποτέλεσμα την βαθιά κατανόηση της ζωής, την απομάκρυνση κάθε φανατισμού, δόγματος και προκατάληψης οποιασδήποτε μορφής.
Γι' αυτό τον λόγο, η Εταιρεία δεν προωθεί κάποια ιδιαίτερη θρησκεία, φιλοσοφία και επιστημονική γραμμή πίστεων και μελετών. Οι στόχοι της εκφράζονται μέσα από τους σκοπούς της, εκ των οποίων αυτός με την μεγαλύτερη σημασία είναι η επίτευξη της Παγκόσμιας Αδελφότητας, χωρίς διακρίσεις ανάμεσα σε φυλές, θρησκείες, φύλα, κοινωνικές τάξεις ή χρώματα.
Για να διατηρηθεί ένα περιβάλλον, μέσα στο οποίο κανένα δόγμα και καμία συγκεκριμένη γραμμή μελέτης δεν θα επιβάλλεται σε άλλους, το Γενικό Συμβούλιο της Εταιρείας πέρασε το 1924, το διάταγμα "Ελευθερία Σκέψης".
“Όλες οι θρησκείες πρέπει να γίνονται αποδεκτές... γιατί... κάθε άνθρωπος πρέπει να πηγαίνει στα Ουράνια με τον δικό του τρόπο”
Eπίκτητος (Έλληνας φιλόσοφος που συνδέεται με τους Στωϊκούς)

Η Θ.Ε. έχει τρεις σκοπούς
1- Σχηματισμός πυρήνα παγκόσμιας αδελφότητας της ανθρωπότητας χωρίς διάκριση φυλής, θρησκείας, φύλου. κοινωνικής τάξης ή χρώματος.
2- Ενθάρρυνση της συγκριτικής μελέτης των θρησκειών, της φιλοσοφίας και της επιστήμης.
3- Έρευνα των ανερμήνευτων νόμων της φύσης και των κρυμμένων δυνάμεων του ανθρώπου.
Theosophical Society in Greece 25A, Voukourestiou Str. Athens 10671, Greece Tel.: +30 2103620702, Fax: +30 2103610961
*Λέγεται ότι η Έλενα Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ και ο Χένρυ Σ. ήτανε Σατανιστές..
Δείτε βίντεο..
H Ιστιοσελίδα τους http://www.theosophicalsociety.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: