Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Ο "Απελευθερωτικός Στρατού του Κοσόβου" αφαιρούσε τα όργανα από Σέρβους αιχμαλώτους...

Ο ειδικός εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Ντικ Μάρτι, ο οποίος έχει αναλάβει τη διερεύνηση των καταγγελιών για εμπόριο οργάνων Σέρβων και μη Αλβανών στο Κόσοβο και στη βόρεια Αλβανία συναντάται, σήμερα, στο Βελιγράδι με τον ειδικό εισαγγελέα της Σερβίας, αρμόδιο για τα εγκλήματα πολέμου, Βλάντιμιρ Βούκτσεβιτς. Στον ειδικό εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας των Σέρβων ειδικών εισαγγελέων για τα εγκλήματα πολέμου και, όπως αναγγέλθηκε, θα γίνει ανταλλαγή πληροφοριών για την υπόθεση.
Τα δικαστικά όργανα της Σερβίας ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2008 την έρευνα για το εμπόριο οργάνων Σέρβων απαχθέντων από Αλβανούς του Κοσόβου την περίοδο 1999 -2001 με βάση τις πληροφορίες που εμπεριέχονται στο βιβλίο της πρώην γενικής εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), Κάρλα Ντελ Πόντε, με τίτλο «Το κυνήγι: Εγώ και οι εγκληματίες πολέμου». Σύμφωνα με τις αναφορές στο βιβλίο, οι απαχθέντες Σέρβοι οδηγήθηκαν στο αποκαλούμενο «κίτρινο σπίτι», στην περιοχή Μπουρέλι, στο βόρειο τμήμα της Αλβανίας για αφαίρεση οργάνων. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη σερβική ειδική εισαγγελία, έχουν αναγνωριστεί περισσότερα από 10 θύματα, καθώς και δράστες, πρώην μέλη του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου». Ο εκπρόσωπος της ειδικής εισαγγελίας εγκλημάτων πολέμου της Σερβίας, Μπρούνο Βέκαριτς, δήλωσε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Tanjug» ότι, από την επίσκεψη του κ. Μάρτι αναμένονται πολλά, και πρώτα απ' όλα η αποκάλυψη της αλήθειας για τα όσα συνέβησαν την περίοδο 1999-2001 στο Κόσοβο και στη βόρεια Αλβανία. «Όποια κι αν είναι η αλήθεια, 300-500 άνθρωποι αγνοούνται και αυτό πρέπει να ενδιαφέρει εκείνους που επιθυμούν να υπάρξει δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Βέκαριτς.

Πηγή http://www.thermopilai.org/content/o-apeleutherotikos-stratou-tou-kosobou-aphairouse-ta-organa-apo-serbous-aikhmalotous-autous

Δεν υπάρχουν σχόλια: