Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

΄Ασσαντ: Δεν λογαριάζουμε κανένα διεθνή Οργανισμό/ΟΗΕ και Χάγη δουλεύουν για ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ καταστρέφουν τη Συρία.Η ΕΕ υποστηρίζει τους τρομοκράτες.

O πρόεδρος  Bachar al-Assad εκτίμησε ότι η εγκαθίδρυση της ειρήνης στη Συρία δεν εξαρτάται πρωταρχικά από τη διάσκεψη στ΄Astana, αλλά από να σταματήσει η εισρροή τρομοκρατών στη Συρία και  να διακοπεί η υποστήριξή προς τους τρομοκράτες από τις γειτονικές χώρες Τουρκία και από τις χώρες του Κόλπου την Ευρώπη, όπως την Γαλλία και τη Μ Βρετανία ή τις ΗΠΑ όπως έγινε επί διοίκησης Ομπάμα πριν να ληφθούν πολιτικά μέτρα.

Στη δήλωση που έκανε στα μέσα του Βελγίου ο πρόεδρος  al-Assad γνωστοποίησε ότι τα Astana αποτελούν μια από τις πρωτοβουλίες σ΄εξέλιξη κατά τη διάρκεια του πολέμου και είναι πρόωρο να την αποτιμήσουμε.
“Η πρώτη συγκέντρωση των Astana ήταν θετική γιατί αυτή διακατέχονταν από τις αντιπροσωπευτικές  αρχές της εδαφικής ενότητας της Συρίας και από το γεγονός ότι μόνο στους σύριους εναπόκειται ν΄αποφασίσουν  για το μέλλον τους ”, διευκρίνισε.
Ο πρόεδρος al-Assad συνέχισε : “η ειρήνη έχει δύο συνιστώσες : η πρώτη είναι η μάχη κατά της τρομοκρατίας και να σταματήσει η εισρροή των τρομοκρατών και κάθε μορφή λογισμικής υποστήριξης και δέυτερον είναι ο διάλογος μεταξύ των συρίων για ν΄αποφασίσουν αυτοί οι ίδιοι για το μέλλον της χώρας τους και επί συνόλου για το πολιτικό καθεστώς”.
Όσο για τις παραβιάσεις της εκεχειρίας ο πρόεδρος  al-Assad  ανέφερε ότι η εκεχειρία δεν πέθανε λέγοντας  : “είναι νορμάλ παραβιάσεις της εκεχειρίας παράγονται σε κάθε πόλεμο σε ολόκληρον τον κόσμο.Προς το παρόν η εκεχειρία βαστάει”.15727310_1206196219495864_1120159936163539260_n
Ερωτώμενος για τον πόλεμο κατά της “Daech”,ο πρόεδρος al-Assad δήλωσε ότι όλα τα στρατιωτικά μέσα εξουσιοδοτήθηκαν στον πόλεμο κατά της Daech, της αλ Nosra και άλλων οργανώσεων με διασυνδέσεις με την Al-Qaïda στη Συρία . “Είναι το συνταγματικό και νομικό καθήκον κυβέρνηση ,στρατός και θεσμοί του κράτους  να υπερασπιστούν το συριακό λαό.Μπορούμε ν΄ανατρέξουμε σε όλα τα διαθέσιμα μέσα για την υπεράσπιση του λαού μας  ”, είπε.Ο πρόεδρος al-Assad χαρακτήρισε  “διακοσμητική” την επιχείρηση της αμερικανικής Συμμαχίας κατά της  Daech,αναφέροντας ότι αυτή η η Συμμαχία ήταν “πλασματική”, γιατί η  Daech εξαπλώθηκε περισσότερο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης. 
“Η επειχείρηση της αμερικανικής συμμαχίας κατά της Daech είναι “παράνομη”,γιατί έγινε χωρίς την εξουσιοδότηση της συριακής κυβέρνησης  που είναι μια νόμιμη κυβέρνηση”, σημείωσε ο πρόεδρος  al-Assad. »Αυτή αποφάσισε χωρίς να μας συμβουλευθεί, χωρίς να ζητήσει την παραμικρή άδεια από τη συριακή κυβέρνηση, η οποία ωστόσο είναι νόμιμη.Αυτή είναι μια καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας ». « Αυτοί δεν εμπόδισαν να μην σκοτωθεί ούτε ένας σύριος από την  Daesh. Γιατί να την αναγνωρίσουμε; όχι! » 


Ο al-Assad διαβεβαίωσε ότι θα εγκαταλέιψει το πόστο του όταν ο συριακός λαός θα επιλέξει έναν άλλο πρόεδρο  “γιατί είναι το ΄σύνταγμα που αποδίδει στον πρόεδρο τη θέση του και τον απαλλάσει βασιζόμενο στις κάλπες και στην απόφαση του συριακού λαού ”, είπε.
“Δεν είναι ιδιοκτησία μας η χώρα και πολύ περισσότερο της οικογενείας μου.Η Συρία ανήκει στους σύριους και ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να βρεθεί στη θέση του προέδρου ”, είπε ο  al-Assad.
Στο ερώτημα αν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να διαδραματίσουν ένα ρόλο στην ανοικοδόμηση της Συρίας ο al-Assad απάντησε  : “Δεν μπορούν να παίξουν αυτό το ρόλο καθώς αυτοί καταστρέφουν τη Συρία.Η ΕΕ υποστηρίζει από την αρχή τους τρομοκράτες στη Συρία.Οι σύριοι θα δέχονταν αυτές οι χώρες να διαδραματίσουν ένα ρόλο υπό αυτήν την οπτική στην περίπτωση  που υιοθετούσαν μια θέση πιο καθαρή αναφορικά με την εθνική κυριαρχία της Συρίας  και την διακοπή της υποστήριξής τους στους τρομοκράτες ”.
Σχετικά με το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει το  Βέλγιο στη Συρία ο πρόεδρος  al-Assad υπογράμμισε ότι πολλά άτομα στην περιοχή πιστεύουν ότι οι ευρωπαίοι δεν έχουν πολιτική παρουσία και ότι εξαρτώνται από τον αμερικανό τους κύριοαναφέροντας ότι το θέμα οφείλει να τεθεί επί των αμερικανών γιατί οι ευρωπαικές χώρες εξ αυτών και το Βέλγιο εκτελούν αυτό που θέλουν οι αμερικανοί και δεν έχουν κρατικές οντότητες ως ανεξάρτητες χώρες.
Ερωτώμενος για τη συνεργασία με τη νέα διοίκηση στην Washington και την  πρόσβαση του Τραμπ στην εξουσία ο πρόεδρος  al-Assad δήλωσε ότι είναι πρόωρονα προβλέψουμε οτιδήποτε επί του πρακταίου  αναφορικά με τις “υποσχετικές” δηλώσεις του  Trump που εκφράστηκαν κατά και μετά την εκλογική εκστρατεία στην προετεραιότητα για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας και ειδικότερα της  Daech.
Ο πρόεδρος  al-Assad τόνισε ότι είναι προφανές ότι ο πόλεμος κηρύχθηκε από κάποιες χώρες όπως Σ Αραβία, Κατάρ,Τουρκία,Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και ΗΠΑ για ν΄αποσταθεροποιήσουν τη Συρία.
Πρόσθεσε : “η βελγική κυβέρνηση όπως και όλες οι ευρωπαικές  κυβερνήσεις είναι για την ώρα τυφλές…”.
Ερωτώμενος σχετικά με τη διώξη μετά τον πόλεμο από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κάποιων υπευθύνων για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά του συριακού λαού ο πρόεδρος al-Assad απάντησε ότι οι θεσμοί του ΟΗΕ είναι μεροληπτικοί λόγω της επιρροής των ΗΠΑ,Γαλλίας ,Μ Βρετανίας. “Η πλειοψηφία αυτών των θεσμών δεν εργάζεται για να εγκαταστήσει τη σταθερότητα στον κόσμο ούτε ερευνά για την αλήθεια. Είναι πολιτικοποιημένοι και δουλεύουν για να εκτελέσουν την ατζέντα,το πρόγραμμα των αναφερθέντων χωρών . Εγώ ως πρόεδρος όσο και η κυβέρνηση και ο στρατός κάνουμε το καθήκον μας για την υπεράσπιση της χώρας μας μη λογαριάζοντας (λαμβάνοντας υπόψιν) αυτό το Δικαστήριο ούτε κανέναν άλλο θεσμό διεθνή.  .Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας με κάθε διαθέσιμο μέσο”, συμπέρανε.sana 7.2.17
O σύριος πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη σε 3 βέλγικα μέσα στις φλαμανδικές εφημερίδες Sudpresse, εβδομαδιαία Knack και VRT. 

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: