Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ… «ΠΡΟΒΑ» ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Ενώ το ανατολικό Αιγαίο συγκλονίζεται αυτές τις μέρες με επίκεντρο τα Ίμια και όχι μόνο από την τουρκική προκλητικότητα που ανάβει φωτιές, στην Μαύρη Θάλασσα και ανοιχτά της Κριμαίας, Έλληνες και Τούρκοι στα πλαίσια στου ΝΑΤΟ μετέχουν στην μεγάλη άσκηση, «Θαλάσσια Ασπίδα 2017», που στρέφεται ανοιχτά κατά της Ρωσίας.

Η ένταση που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή από την άσκηση αυτή εκφράστηκε σήμερα με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο από τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergey Şoygu, ο οποίος σε δηλώσεις του από την Μόσχα κατηγόρησε τις προκλητικές κινήσεις αυτής της νατοϊκής άσκησης και ανέφερε πως οι Ρώσοι παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς όλες τις νατοϊκές κινήσεις στην περιοχή. 
Σύμφωνα με νατοϊκές πηγές στην άσκηση μετέχουν οι χώρες Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία, ΗΠΑ, Καναδάς, Ισπανία και…Ουκρανία, με σύνολο 16 πολεμικών πλοίων και δυνάμεις μαχητικών αεροσκαφών. Και μόνο η είδηση της συμμετοχής της Ουκρανίας δείχνει και τον έντονο ατιρωσικό χαρακτήρα της άσκησης, όπου Έλληνες και Τούρκοι μετέχουν στην αντιρωσική νατοϊκή συμπαιγνία. Τέλος η άσκηση διεξάγεται σε θαλάσσια έκταση 80 χιλιάδες τετραγωνικών χιλιομέτρων. 
Και καλά οι Τούρκοι με την συνηθισμένη υποκρισία τους, εμείς τι ζητούσαμε εκεί μαζί τους την ίδια ώρα που μας  προκαλούν στο Αιγαίο ? 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: