Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

O Αλέξης Τσίπρας στις Μοίρες εδιωξε τους δημοσιογράφους

Οργισμένος ο Τσίπρας έδιωξε αγρότες και δημοσιογράφους (pics&vid)
Οργισμένος ο Τσίπρας έδιωξε αγρότες και δημοσιογράφους (pics&vid)
Η Κρήτη του έδωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά, φάτε τον στην μούρη.

Πηγή: cretapost
«Όποιος θέλει να κάνει θέατρο στους δημοσιογράφους να βγει έξω», με αυτή τη φράση, ο Αλέξης Τσίπρας,  εμφανώς εκνευρισμένος πέταξε έξω από την αίθουσα συσκέψεων εκτός από τους δημοσιογράφους και τους αγρότες.
Ο διάλογος του Πρωθυπουργού με δημοσιογράφους και αγρότες: Στιγμές έντασης δημιουργήθηκαν το μεσημέρι στο δημαρχείο Φαιστού στις Μοίρες όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη η σύσκεψη των παραγωγικών φορέων της Μεσαράς, υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που κατέθετε το νέο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας μόλις ολοκλήρωσε το εισαγωγικό μέρος της ομιλίας του ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων, των οπερατέρ και των φωτογράφων από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου και γίνεται η σύσκεψη.
Αμέσως δημιουργήθηκαν εντάσεις με τον κ. Τσίπρα αλλά και τους δημοσιογράφους να έρχεται σε άμεση αντιπαράθεση.
«Εδώ δεν είναι εκπομπή, είναι σύσκεψη», ανεφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους αγρότες «εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».

Οι δηλώσεις αυτές πυροδότησαν το ήδη εκρηκτικό κλίμα με τους δημοσιογράφους να μην θέλουν να βγουν έξω από την αίθουσα και τους αγρότες να δηλώνουν πως αν φύγουν τα ΜΜΕ τότε θα αποχωρήσουν κι εκείνοι.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε «Όποιος θέλει να κάνει θέατρο μπροστά στους δημοσιογράφους να πάει έξω».
tsipras mires2
πηγή: FlashNews
tsipras 1 1
πηγή: FlashNews
Αλέξης Τσίπρας: Εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με αγρότες που ήρθαν στο γραφείο μου. Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες κάντε το έξω. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα. Όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει. (αντιδράσεις από ΜΜΕ και αγρότες) Ακούτε τί σας λέω; Εγώ θα μιλήσω με τους αγρότες πρόσωπο – με πρόσωπο. Όποιος θέλει να κάνει θέατρο με δημοσιογράφους να βγει έξω.
Δημοσιογράφοι: Μα για ποιον λόγο να αποχωρήσουμε;
Αλέξης Τσίπρας: Όταν εγώ καλώ συσκέψεις με φορείς, κλείνουν οι πόρτες και κάνουμε ειλικρινή διάλογο. Όχι εκπομπή. Έχετε εκπομπή, λέει σ’ έναν δημοσιογράφο, ας μας φωνάξετε εκεί να κάνουμε debate.
Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα, αν θέλετε, αν δεν θέλετε μπορείτε ν’ αποχωρήσετε, ανέφερε στους αγρότες.
Μεγάφωνα: Θα παρακαλούσα να αποχωρήσουν οι δημοσιογράφοι. Πρέπει να ξεκινήσουμε κι έχει καθυστερήσει η διαδικασία
Πρόεδρος Τεχνικών Τηλεόρασης Κρήτης: Κύριε πρωθυπουργέ είναι κλειστή η σύσκεψη, αν είναι να φύγουμε;
Αλέξης Τσίπρας: Εγώ τοποθετήθηκα και καταλάβατε όλοι τί ακριβώς είπα. Οι συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς τις κάνω για να καταγραφούν τα προβλήματα και οι συσκέψεις γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Αν εδώ γίνεται διαφορετικά να μου το πείτε.
Δημοσιογράφος: Μα κλειστή είναι η σύσκεψη;
Άγνωστος: Όχι δεν είναι κλειστή αλλά δεν είναι και για τηλεοπτική κάλυψη. Καμία σύσκεψη δεν ήταν ποτέ ανοιχτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: