Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ένταση στα Ίμια...ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ-Οι τούρκοι έχουν αποθρασυνθείννν...ΚΑΝΑΜΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΙΩΞΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ...ΗΤΑΝ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ...

Ένταση επικράτησε στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια, με την ελληνική και τουρκική Ακτοφυλακή να πλησιάζουν πολύ κοντά η μία στην άλλη, μόλις σε απόσταση 50 εκατοστών, όπως μεταδίδουν τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δέκα Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τις βραχονησίδες Ίμια. Μαζί τους κατέφτασε και η ελληνική ακτοφυλακή, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχάρακη.
Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, οι Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να πετάξουν ένα σχοινί προς τις βραχονησίδες για να «δέσουν» τις βάρκες τους. 
Λίγο αργότερα, ένα ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε από τη Λέρο, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και απομακρύνθηκε.
Αμέσως, ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ Ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού και απομάκρυναν τους Έλληνες ψαράδες.
tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: