Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Απάντηση παπα-Ανδρέα στην απαγόρευση οπλοφορίας ιερέων: Η Εκκλησία και τα όπλα της Ελλάδος από πάντα πάνε μαζί (ΒΙΝΤΕΟ)

"Μην σας φαίνεται παράξενο που ένας ιερέας κρατάει όπλο. 
Η Εκκλησία και τα όπλα της Ελλάδος από πάντα πάνε μαζί" ήταν η απάντηση του Κρητικού παπα-Ανδρέα από τα Ανώγεια στην πρόσφατη εγκύκλιο της ΔΙΣ με την οποία απαγορεύεται η οπλοφορία των κληρικών...
Δείτε το βίντεο του BBC: 



Κληρικοί για εγκύκλιο-απαγόρευση οπλοφορίας: Προσβάλλει τα δικαιώματά μας ως ελευθέρων πολιτών 

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, στη φιλόξενη ενοριακή αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού.
Η Γενική Συνέλευση ύστερα από την ενημέρωση και τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε αποφάσισε ομόφωνα:
1. Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος από κοινού με την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους δίκαιους αγώνες του λαού για εργασία και αξιοπρέπεια, σε όλο τον αγροτικό κόσμο, αλλά και σε κάθε επαγγελματική ομάδα που αγωνίζεται για τα δίκαιά της.
2. Με αφορμή τη σχετική εγκύκλιο της Δ.Ι.Σ. περί πλήρους απαγορεύσεως της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, η Γ. Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. έχοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες κληρικών σε όλη την Ελλάδα, εκφράζει την αντίθεσή της, καθώς θεωρεί ότι μια τέτοια απαγόρευση προσβάλλει τα δικαιώματα των κληρικών ως ελευθέρων πολιτών, την ιστορία και προσφορά του ιερού κλήρου στους αγώνες του Έθνους και δηλώνει την πρόθεσή του Ι.Σ.Κ.Ε. να προσφύγει εναντίον της εγκυκλίου στο Σ.τ.Ε.
http://ekklisiaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: