Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΟΚ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ. ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΝ ΜΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ.

Με μια φράση που θα συζητηθεί, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, είπε πως το δημογραφικό μπορεί να ωφεληθεί από το προσφυγικό.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM, είπε χαρακτηριστικά: «Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία, να εργαστούν να ενσωματωθούν».
Όπως εξήγησε ο κ. Ξυδάκης, «όσοι δεν δικαιούνται διεθνή προστασία πρέπει να επιστρέψουν, όσοι δικαιούνται άσυλο και διεθνή προστασία θα μείνουν» και πρόσθεσε: «Η Αυστρία των 9 εκατομμυρίων έχει πάρει 95 χιλιάδες, θα φτάσει τους 130, η Ελλάδα δεν μπορεί να απορροφήσει 20 και 30 χιλιάδες ανθρώπους; 
Ο ανθρωπισμός της Ελλάδος είναι και αυτός ότι θα δώσει καταφύγιο σε κάποιους ανθρώπους. Τέτοιο καταφύγιο έχει δώσει η κατεστραμμένη Κύπρος μετά το ’74 στους πρόσφυγες του Λιβάνου και οι πρόσφυγες του Λιβάνου συνέβαλαν στο κυπριακό θαύμα μετά την καταστροφή του ’74. 
Τέτοιο καταφύγιο έχει προσφέρει πολλές φορές η Ελλάδα, οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί που έμειναν στην Ελλάδα και τα παιδιά τους μιλούν μόνο ελληνικά δεν προσέφεραν στην Ελλάδα; 
Εγώ λέω ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα προβλήματα, έχει καταρχάς ανεργία και ύφεση το οποίο είναι ένα δομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή ωστόσο μπορεί να ενσωματώσει ανθρώπους».
http://taxalia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: